Stop Radio Garuda
Reload Radio Garuda

RTV Garuda
RTV Garuda

Sinds 1996 is Radio Garuda beschikbaar in de Surinaamse ether op 105.7 FM. De radiozender heeft een specifieke doelgroep binnen de Surinaamse gemeenschap. Het staat bekend bekend als de omroep voor de Javaanse gemeenschap in Suriname. Er wordt op RTV Garuda zowel Javaans en Nederlands gesproken. De liedjes die op de zender worden uitgezonden zijn vaak ook in het Javaans.

The First Jawa Broadcasting Corporation in Suriname

De frequentie van de zender is bewust gekozen door de oprichter. Er schuilt een symbolische betekenis achter. Frequentie 105.7 FM is een verwijzing naar de oprichting van Radio Garuda. Pas honderdvijf jaar en zeven maanden na de Javaanse Immigratie is de eerste Javaanse radiozender opgericht. Sinds 2006 is de Javaanse zender te beluisteren via internet. Hierdoor is het bereik nog groter dan dat het al was.. 

Naast de radiozender is er ook een TV zender onderdeel van Garuda. Vijf jaar na de oprichting van de radiozender heeft Garuda dit opgericht. Dat is te danken aan het vele succes van Radio Garuda. Sinds 2001 kunt u elke dag genieten van Javaanse TV op de Surinaamse kabel.

Studio Radio Garuda

Neem een kijkje in de Studio van Radio Garuda