Loading Radio-Suriname.nl

Stop radio Boskopu
Reload radio Boskopu
Boskopu Promotie dienstwagen

Boskopu Promotie dienstwagen

Radio Boskopu

Radio Boskopu kent een rijke geschiedenis in de Surinaams broadcasting media. Toen de zender werd opgericht kreeg het als doel om het volk te informeren. Actualiteiten werden via de zender verspreid. De Surinaamse overheid had  in 1986 de intentie om in elk district een voorlichtingsinstelling te stationeren. Nog steeds is dit de enige radiozender dat onder supervisie is van de overheid.

In loop der tijd is er veel veranderd bij Radio Boskopu. In het verleden was het doel om het volk te informeren. Die functie heeft het nog steeds. Het overheidsbeleid en de activiteiten van het ministerie worden via Boskopu verspreid. Maar daarnaast is het een gebruikelijke radiozender met muziek en praat programma’s. Dankzij goede investeringen in zendmasten is het station in 80% van Suriname te bereiken.

Live uitzendingen

Via de radio en internet kunt u dankzij deze zender live luisteren naar vergaderingen van de Nationale Assemblee. Ook kunt u luisteren naar interviews van leden van de Surinaamse overheid. Uiteraard worden ook (binnenlandse) nieuwsberichten uitgezonden.

Afdeling Voorlichting en Burgerparticipatie

Radio Boskopu is een onderdeel van de Afdeling Voorlichting en Burgerparticipatie. Deze afdeling zorgt voor het verspreiden van het uit te voeren overheidsbeleid. Voor deze taak kunnen zij gebruik maken van verschillende middelen. De radiozender is daar een van en behoort tot de audiosectie van de afdeling. Naast de radio wordt er ook gebruik gemaakt van tv reclames en persberichten.

De voorlichting zorgt ervoor dat de gemeenschap op de hoogte blijft van de overheids activiteiten. De afdeling wordt onderverdeeld in de audiovisuele, schrijvende en audio sectie en een sectie belast met burgerparticipatie.