zDe 18-jarige Rakhima Ganieva doet als Miss Oezbekistan mee aan de Miss World verkiezing in Indonesië. In Oezbekistan heeft echter nooit iemand van haar gehoord.

Ganieva voldoet aan alle eisen waaraan een deelnemer aan de Miss World verkiezing moet voldoen. Ze is mooi, ze is muzikaal en leest graag Russische literatuur. Na de verkiezing wil ze naar de universiteit omdat ze graag advocaat wil worden.

Er is echter een probleem. Alhoewel Ganieva beweert dat ze Miss Oezbekistan is, kent in het land zelf niemand haar. In Oezbekistan wordt niet eens een missverkiezing georganiseerd. Het is dan ook niet duidelijk hoe Ganieva in de finale is terechtgekomen.

Het Oezbeekse ministerie van Sport en Cultuur zei vrijdag dat Ganieva een oplichter is. De Miss Worldorganisatie, die in Londen is gevestigd, was niet bereikbaar voor commentaar.

“Ganieva heeft nooit aan een verkiezing in Oezbekistan meegedaan”, zegt Zhavlon Komolov, woordvoerder van een modellenbureau uit de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent, waar Ganieva korte tijd onder contract stond, tegen de Daily Mail. “Als er een verkiezing was geweest hadden we wel een mooier meisje gekozen. Het is jammer dat ze een carrière wil bouwen op leugens.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.