Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Quincy Menso serveert chicken & waffles in Suriname

Quincy Menso serveert chicken & waffles in Suriname

Een licht gezoete wafel met verse fried chicken en een luchtige biscuit. Dat is wat Quincy Menso morgen zal serveren bij W’e Moksi, het restaurant van Chef Thro. De in Nederland wonende culinair liefhebber wilde al heel lang naar Suriname komen, maar zijn plannen werden door de Covid-pandemie in de soep gegooid. Maar nu is het eindelijk zover en is zijn droom om zijn specialiteit hier te serveren, waargekomen.

door Shanavon Arsomedjo

Menso, die ook wel bekend is als cabaretier, heeft altijd al van koken gehouden. Maar hij heeft er nooit wat mee gedaan, totdat zijn moeder enkele jaren geleden zestig jaar werd. Voor haar besloot hij een taart te bakken en deze viel in de smaak. Dit heeft zijn zelfverzekerdheid een boost gegeven, waardoor hij vaker in de keuken stond.

Vier jaren geleden leerde Menso de chicken & waffle in Nederland kennen, doordat hij die daar in verschillende restaurants at. “Ik vond toen dat ik het beter en lekkerder kon maken dan die restaurants en ben dat ook gaan doen. Ik begon orders aan te nemen vanuit huis en een paar maanden later investeerde ik in een foodtruck. En sindsdien sta ik op de markten in Amsterdam-Zuidoost.” De ondernemer heeft intussen een grote klantenkring opgebouwd. Zijn chicken & waffles zijn net anders dan dat van de Nederlandse restaurants. En dat mogen de mensen maandag proeven bij W’e Moksi.

“Ik wil zeker niet dat het de laatste keer zal worden. Dus morgen zal ik mijn uiterste best doen om de smaakpapillen te verwennen”

De samenwerking met W’e Moksi is ontstaan via de vriendschap die Menso heeft opgebouwd met chef Thro. “Ik vertelde hem dat het mij leuk leek om naar Suriname te komen om onze eigen mensen te voorzien van alle lekkers die ik verkoop in Nederland. Ik kom dan chicken & Waffles maken in zijn restaurant en chef Thro en zijn team helpen mij om alles goed te laten verlopen. Hij vond het een goed idee and the rest is history.”

Menso zit in de spanning, omdat dit de eerste keer is dat hij in Suriname komt koken. “Ik wil zeker niet dat het de laatste keer zal worden. Dus morgen zal ik mijn uiterste best doen om de smaakpapillen te verwennen.” Menso hoopt dat het event aanslaat. Wie weet doet hij het nogmaals op een ander moment.

Het is voor hem een uitdaging om in de Surinaamse keuken te staan, vanwege het warme klimaat hier. “De oven en de grill staan aan en de pannen zijn op vuur. En daarbovenop heb je nog de natuurlijke hitte. Dat maakt het werk een stuk zwaarder.  Maar los daarvan is het geweldig om een vol Surinaams team te hebben met jonge motiverende mensen die je ondersteunen”, aldus Menso.