Home » Surinaams nieuws » PVV herstelt zich tegen Inter Wanica ondanks schorsingen

PVV herstelt zich tegen Inter Wanica ondanks schorsingen

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Het team Politie Voetbalvrienden (PVV) heeft zich vrijdagavond weten te herstellen tegen Inter Wanica ondanks een aantal schorsingen binnen de groep. Faustino Benali ontpopte zich tot de held aan de kant van PVV die twee goals op zijn rekening nam in een 2 – 1 overwinning. “Ik ben trots op de spelersgroep die de schorsingen van zes spelers goed heeft opgevangen. Ze hebben vandaag karakter getoond,” hemelde trainer Ricardo Oehlers zijn spelers op.

In het Franklin Essedstadion had Oehlers alle vertrouwen in zijn spelersgroep wat resulteerde in een positieve start vanaf het eerste fluitsignaal. Aanvoerder en clubtopscorer Garvey Kwelling werd goed in de gaten gehouden door de verdediging van Inter Wanica, terwijl Miroy Koeba en Benali het goed hebben opgevangen. In de 17e minuut haalde Benali flink uit vanuit rechts om PVV op voorsprong te brengen. De afwezigheid van Abraham Graves, Donovan Dieko en Renzo Akrosie op het middenveld was zichtbaar bij PVV. Desondanks is die goed opgevangen en brachten zij het spel naar Inter Wanica.

Solide verdedeging

Ook in de tweede helft probeerde PVV opnieuw de aanval op te zoeken via de vleugelspelers, maar stuitte telkens tegen een solide verdediging  van Inter Wanica. De ingevallen Rowana Johannis maakte in de 67e minuut gelijk: 1 – 1. Vanaf dat moment geloofde Inter Wanica in de overwinning. Maar keken vervolgens lelijk op hun neus, nadat Benali in de 83e minuut een vrije trap keurig nam: 2 – 1. Drie minuten daarvoor mocht Milano Boobe voortijd gaan douchen na zijn tweede gelekaart.

Coach Ray Fränkel zegt dat het geluk niet aan de zijde van Inter Wanica was vrijdag. De kansen zijn gecreëerd en zijn niet benut. “Onze afronding liet te wensen over. We zullen harder blijven trainen en ons nu focussen op de volgende wedstrijd. De positieve punten nemen we mee, maar de score staat daar en we kunnen er niet veel aan doen. Mijn team heeft hard gestreden.”