Wie 10 jaar lang elke dag een reep pure chocola eet, loopt minder risico op hartaanvallen en beroertes. Het gaat dan wel om erg bittere chocola, met minstens 70 procent cacao.

Onderzoek onder 2013 Australiërs toonde aan dat het 70 dodelijke hartaanvallen kan voorkomen op elke 10.000 chocolade-eters in een periode van 10 jaar.

”Deze donkere chocola kan een alternatief zijn voor of een aanvulling op medicijnen voor hartpatiënten”, stelde onderzoekster Ella Zomer van de Monash University in het British Medical Journal. Veel mensen blijken liever chocola te eten dan pillen te slikken.

Chocola met veel cacao dankt zijn voordelen aan de vele antioxidanten. Die verwijden de bloedvaten, waardoor de bloeddruk daalt. Hetzelfde effect werd gemeten bij groene thee en felgekleurd fruit zoals rode appels en bosbessen.

Deskundigen waarschuwden dat buitensporig veel chocola eten echter ook dik maakt, wat juist weer kan leiden tot hart- en vaatziekten. Maar de onderzoekers adviseren een chocoladieet te combineren met voldoende beweging.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.