Protestdemonstratie tijdens ACP-EU gaat niet door na kogelbrief

PARAMARIBO, 24 nov – Een prachtkans om de democratie in Suriname aan het werk te zien, is in rook opgegaan. De Jongeren tegen Amnestie zien af van hun protest tijdens de bijeenkomst van parlementariërs uit de EU en de ACP-landengroep. Woordvoerder Sharona Liew On heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Dit moet per brief zijn gebeurd.

Aanvankelijk vertelde Sharona haar ouders alleen van de brief. Volgens de Ware Tijd zei de jongerenleidster pas bij de politie dat er ook een kogel was mee gestuurd. Lieuw On zou haar ouders ‘niet ongerust’ hebben willen maken. “Als je weet wat goed voor je is, blijf je thuis vandaag. Laten we je niet meer op straat zien. Niet tijdens de EU-ACP vergadering en nooit meer”, staat in de brief. Jongeren tegen Amnestie wilde in het stadscentrum protesteren.

Sympthisanten zouden de gelegenheid krijgen een afdruk van hun in kleurstof gedoopte hand te plaatsen op een doek. Lieuw On ziet af van de actie. In de toekomst wil ze wel weer de draad oppakken. Haar groep verzet zich tegen de in april ingevoerde Amnestiewet. Jongeren tegen Amnestie vinden dat het strafproces rond de Decembermoorden door moet gaan. De internationale ontmoeting van parlementariërs werd als gelegenheid gezien nog eens een punt te maken.

UPDATE: de NOS maakt hier ook melding van: ‘Kogelbrief stopt Surinaams protest(FOTO: NOS)

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.