Bij het kantoor van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) aan de Letitia Vriesdelaan heeft zaterdagochtend 31 juli een groep actievoerders geprotesteerd tegen het ontslag van Dean Gorré als bondscoach van Natio, het nationale voetbalelftal. Niemand van het SVB-bestuur was echter aanwezig om de demonstranten even te woord te staan en om ze tekst en uitleg te geven over het ontslag van de gehele technische staf van Natio.

De actie was georganiseerd door de Stichting Belangen Behartiging Abrabroki en Omgeving (SBBAO). Inmiddels is op social media meer en meer kritiek op en onbegrip over het besluit van het SVB-bestuur te lezen. Veel mensen vinden juist dat Gorré en Natio in internationaal verband goed hebben gepresteerd en het Surinaamse voetbal weer op de wereldkaart hebben geplaatst. Het besluit is bij velen in de samenleving ingeslagen als een bom. Niemand had dit zien aankomen.

Het is nu de vraag wie Gorré gaat opvolgen en of de huidige Natio-spelers wel allemaal verder willen onder een waarschijnlijk nieuw aan te stellen bondscoach. Gorré had alles goed op de rails weten te zetten en nu komt er door het SVB-besluit een grote kink in de kabel en wordt al hetgeen is opgebouwd door Gorré en zijn staf waarschijnlijk teniet gedaan.

De SVB had vrijdag onderstaand persbericht uitgebracht over het aan de kant zetten van de technische staf van Natio:

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.