Een prostituee uit de Zimbabwaanse stad Bulawayo werd voor dood aangezien nadat ze in elkaar stortte bij de uitoefening van haar werk. Ze werd echter weer wakker toen de politie haar in een doodskist stopte. ‘Jullie willen mij doden, jullie willen mij doden’, schreeuwde ze.

Opschudding vorige week in het Manor Hotel in Bulawayo, na hoofdstad Harare de tweede stad van Zimbabwe. Een aantal getuigen die zich rond het dood gewaande lichaam van de prostituee hadden verzameld, zetten het prompt op een vluchten. Ze vielen – al dan niet over elkaar – in de choas, uit angst voor de ‘herrezen vrouw’.

‘Het was zoals in een film’, zegt een getuige. ‘Iedereen vluchtte in verschillende richtingen. Het was een angstaanjagend tafereel want we dachten allemaal dat ze dood was. Ze was immers koud. Wonderen gebeuren blijkbaar.’

De politie bleef niet onberoerd bij het incident maar bewaarde wel de kalmte. De agenten probeerden ook de vrouw, die hen van moordpogingen beschuldigde, te kalmeren.

Ze verlieten het hotel weer met een lege doodskist. Toen ze weg waren, wist de anonieme bedpartner van de vrouw, bekend als MaNdlo, weg te sluipen uit het hotel. MaNdlo was een nieuwe ‘werkkracht’ in het hotel. Niemand wist veel over haar te vertellen.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.