Huize Siemba te Mariënburg heeft het initiatief genomen om een bibliotheek op te zetten voor in Commewijne. De hulp van de samenleving is dringend nodig om dit doel te bereiken. Een actie is opgestart voor het verzamelen van ruim 4000 boeken. Het gaat hierbij om allerlei boeken, van romans tot historische naslagwerken, kinderboeken tot kookboeken en nog veel meer.

Om deze boeken een goede plek te geven, is het initiatief ontstaan in huize Siemba, te Mariënburg, een bibliotheek op te zetten. Deze bibliotheek wordt toegankelijk voor iedereen, jong en oud, uit Mariënburg en omgeving.

De bibliotheek wordt gerund en beheerd door senioren van huize Siemba, waardoor het een plek wordt die draait op burgerparticipatie. Het ordenen van de boeken, het uitlenen van de boeken, het bijhouden en de administratie zal geheel in handen komen van de senioren. Er zijn al gesprekken geweest met de beheerder van huize Siemba, en men is zeer enthousiast.

Dergelijke burgerinitiatieven kunnen geen voortgang vinden zonder steun van bedrijven en particulieren. Om een dergelijk project goed vorm te geven, zijn er middelen nodig. De boeken zijn al in groten getale aanwezig. Daarnaast is er al een sponsor gevonden om stellingkasten te maken, waarin de boeken geordend en aangeboden kunnen worden.

In samenwerking met de burgervader van Commewijne zullen vele dozen, met ruim 4000 boeken, kosteloos naar Mariënburg worden vervoerd.

Er is momenteel nog behoefte aan:
– +/- 15 stoelen
– +/- 5 tafels
– Bureau met bureaustoel waar uitgifte en administratie kan plaatsvinden
– Hanglampen en staande lampen
– Diverse kantoorartikelen
– Laptop oftewel Computer/printer voor bijhouden van de administratie
– Financiële middelen voor onderhoud, bijhouden en continueren van het project.

Voor meer informatie en om u op te geven dit project te steunen, kunt u contact opnemen met Eric Soemodihardjo en Peter Duker via siembabibliotheek@gmail.com.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.