Bijna de helft van de singles liegt in zijn of haar profiel op een datingsite. Vooral het gewicht kan vaak met een korreltje zout worden genomen.

Zo blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl onder 750 vrijgezellen, waarvan 41 procent man en 59 procent vrouw, over het waarheidsgehalte van hun profiel op datingsites.

Er wordt het meest gelogen over gewicht, maar ook leeftijd, rookgedrag en opleidingsniveau worden vaak verfraaid. Reden hiervoor is voor het grootste gedeelte van de ondervraagden pure onzekerheid. Een minderheid vindt het leuk om zichzelf mooier te maken dan ze in de werkelijkheid zijn en nog eens een klein deel doet het omdat iedereen het doet.

Slechts 4 procent van de ondervraagde singles zegt bij de eerste date door de mand te vallen, 40 procent komt er gewoon mee weg. Een kleine 14 procent geeft aan na een aantal negatieve ervaringen te hebben besloten het profiel eerlijker in te vullen en meer dan de helft (60 procent) vindt dat het de taak is aan datingssites om de profielen op waarheidsgehalte te controleren.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.