Voorzitter Errol Snijders

PARAMARIBO – De problemen die nu binnen De Moederbond heersen en geleid hebben tot schorsing van 21 lidbonden hebben te maken met financiële zaken. Vakbondleiders van bonden die zijn geschorst, hebben eerder aan GFC Nieuws gezegd niet onwillig te zijn contributie te betalen maar zij weten niet wat er met het geld gebeurt. Al jaren wil voorzitter Errol Snijders geen financieel verslag verstrekken aan de lidbonden. Ook zwijgt de penningmeester Henk Blijd in alle talen.

De lidbonden verwijten Snijders contributiegelden ten eigen bate te gebruiken. Zo kan hij een bedrag groot US$ 400.000,–, zijnde de  opbrengst van de verkoop van terreinen van de vakcentrale aan derden, niet verantwoorden. Een van de vakbondsleiders van geschorste bonden, Mike Salons zegt dat hij eerst een financieel verslag wil zien voordat hij overgaat contributiegelden over te maken.

Freddy Brug en Murwin Leeflang blijven bij het standpunt dat Snijders onstatutair heeft gehandeld door bonden te schorsen. Snijders zegt in een korte reactie zaken niet in de pers te willen bespreken aangezien het gaat om een intern probleem van De Moederbond.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.