Priya Kasimbeg is als beste geslaagd op het Vrije Atheneum. Zij behaalde een totale puntenscore van 63 bij de examens. “De voorbereiding is het allerbelangrijkste”, zegt Priya. Zij heeft veel geoefend met SO-werkjes. Volgens haar heeft dat haar kennis en inzicht verrijkt. De bestgeslaagde zegt zich enorm te hebben ingezet en het resultaat liegt er niet om.

Priya vond het examen niet moeilijk. ‘Het viel heus mee, want als je een heel jaar bezig bent geweest met de stof, dan komt alles weer terug.’ Priya is tijdig begonnen met haar voorbereidingen en heeft de stof niet ‘opgespaard’. Ze had een studieplanning en hield zich daaraan. De geslaagde vertrekt in augustus naar New York (USA) en zal haar studie vervolgen aan de New York University. Daar zal zij zich verder specialiseren in het vak Natuurkunde. Op het examen heeft zij hiervoor een 9.8 gehaald. Voor Natuurkunde komt zij uiteindelijk gemiddeld te staan op een 9.4.

De Vrije Atheneum-leerling is één van de leerlingen die meedoen aan de Natuurkunde Olympiade. Op vrijdag 13 juli zal zij samen met nog drie andere studenten en begeleider Bing Tan naar Estland vertrekken. Er waren vijf deelnemers, maar op het laatst heeft een persoon zich uit de competitie teruggetrokken, waardoor de groep deze keer maar met vier participanten zal vertrekken. Priya zegt dat zij het hele jaar door goed zijn voorbereid op de Olympiade middels trainingskampen en lessen.

Balram Soemeer, directeur Miranda Lyceum, is zeer verheugd dat twee leerlingen van zijn school meedoen aan de Natuurkunde Olympiade. Deze twee zijn Soeradj Kisoenmissier en Raynes Kanhai. De laatste deelnemer is van Lyceum 2. Kanhai is leerling van de vijfde klas, terwijl Kisoenmissier met heel goede cijfers voor de examens is geslaagd.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.