PARAMARIBO, 16 apr – Het programma dat prijzen van levensmiddelen op een bepaald niveau houdt, moet voor de langere termijn gelden. Er komen meer condities om “consumentenprijzen op lange termijn stabiel en zo laag mogelijk te houden”, meldt de regering in een persbericht. De lijst van goederen die meteen goedkoper worden, is inmiddels bekend.

Het gaat om bakmeel, suiker, spijsolie, rijst en andere producten van bepaalde merken. Niet alle merken vallen dus onder het programma. “Het afgelopen weekend hebben importeurs, fabrikanten, distributeurs en winkeliers er alles aan gedaan om de prijscorrecties door te voeren. Ook int de overheid geen statistiek- en consentrecht meer op de aangegeven producten”, wordt gemeld. Het laatste moet zowel de groot- als kleinhandel tegemoet komen.

Uitgegaan wordt van gelijk oversteken. “Daarbij is vooropgesteld dat alle partijen er baat bij hebben dat eerste levensbehoeften bereikbaar zijn voor alle lagen van de bevolking. Nadat er voeling is gehouden met minder draagkrachtige huismoeders, is de lijst met basisgoederen aangepast aan hun behoeften.”
De brandstofheffing blijft onaangeroerd. Onder meer de transportsector en autobezitters zien de heffing als belangrijke contribuant aan het duurder wordende leven.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.