PARAMARIBO, 10 jun – De leerprestaties van leerlingen zullen worden gevolgd. Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, komt met een kwaliteitsmanagementsysteem. De leerlingen worden gevolgd vanaf het basisonderwijs tot de universiteit. Het systeem is samen met de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking opgezet.

De afgelopen jaren is hard getrokken aan de begeleiding van scholieren en studenten. Het managementsysteem moet de kroon vormen op het werk. Volgens minister Shirley Sitaldin moet er bij de basis worden begonnen. Het primaire onderwijs wordt een sleutelrol toebedacht bij het verbeteren. Uitgangspunt is dat bij een goede basis meer kans bestaat op goede prestaties hogerop. In een vroeg stadium al kunnen dan ‘probleemgevallen’ worden waargenomen.

Mindere presteerders kunnen zo worden opgespoord. Uiteindelijk moet het aantal drop-outs ook worden teruggebracht. Begeleiding kan dan zo vroeg mogelijk beginnen. Voor de leerkracht zelf ontstaat de mogelijkheid te meten hoeveel van de leerstof echt blijft hangen. Het ministerie kan de gezamenlijke prestaties van scholen en opleidingen ook volgen. In elk van de onderdelen kan makkelijker en sneller gecorrigeerd worden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.