Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Prestatie motivatie in het schooljaar 2014-2015(5)

Prestatie motivatie in het schooljaar 2014-2015(5)

Het Wetenschappelijk Bureau van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling heeft in verband met de aanvang van het schooljaar 2014-2015 onderwijsgedachten geformuleerd. Om de samenleving te laten delen in de gedachtegang brengen wij u met de welwillende medewerking van GFC Nieuws de pennenvrucht in een 15-delige serie artikelen met de benaming: Prestatie motivatie in het schooljaar 2014-2015.
Voeding en opvoeding
Prestatie motivatie in het schooljaar 2014-2015(5)Scholieren van Commewijne
Kinderen kunnen om verschillende redenen minder capaciteit hebben. Bijvoorbeeld door een vroege geboorte, kan het zo zijn dat de hersenen op dat moment nog niet genoeg gerijpt zijn. Dergelijke kinderen hebben een handicap. Dus kinderen hebben niet alleen van zichzelf weinig capaciteit, kinderen kunnen ook beschadigingen oplopen.
Beschadiging kan onder andere veroorzaakt worden door de omgeving waarin het kind opgroeit. Zo kan het zijn dat het kind niet op de juiste manier gevoed is, waardoor de hersenen niet voldoende ontwikkeld zijn. Voor een goede ontwikkeling heeft een kind voeding en opvoeding nodig. Wanneer die twee niet samen gaan of een van ze op de achtergrond raakt kan er een ontwikkelingsproblematiek ontstaan, met het gevolg dat het kind zich niet op een correcte manier kan ontwikkelen.
Wordt vervolgd…