Paul Abena

PARAMARIBO – Presidiumvoorzitter Nicolaas Prisierie van de in onrustige vaarwateren verkerende  politieke partij Seeka heeft via de pers het erevoorzitterschap aangeboden aan zijn afgezette voorzitter Paul Abena. Volgens  Prisierie wil het voorlopige presidium  die de partijleiding heeft overgenomen van Abena daarmee ruimte bieden aan de afgezette partijleider om een bijdrage te blijven leveren aan de partij.

“Hij krijgt later deze week de uitnodiging per brief om als erevoorzitter zijn krachten aan de partij te geven, zei Prisierie . Seeka voorzitter Paul  Abena kwam sinds zijn aantreden als minister van Sport en Jeugd Zaken in botsing met delen van de partij, omdat hij volgens de beschuldigingen te weinig contact onderhield met de achterban, vooral tijdens zijn ministerschap. Abena is intussen minister af, nadat hij werd bedankt door president Desi Bouterse, die ook regeringsleider is.
Een optelsom leert dat 11 van 12 medebestuursleden uit Abena’s bestuur hebben meegewerkt aan zijn afzetting en nu samen met anderen zitting hebben het  presidium, dat de leiding van Seeka heeft overgenomen. Abena dreigt  naar de rechter te zullen stappen, omdat naar zijn mening er onstatutair is gehandeld door de rebellen in de partij.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.