PARAMARIBO-Het volgend zangvogeltoernooi, het Esmeralda hotel en apartments-toernooi  begint op 2 juni van dit jaar. Dit meldt Rajesh Gangadin vandaag aan GFC Nieuws.

Het laatste toernooi  was de Presidentscup. Deze begon  op zondag 3 februari.  In  totaal hebben 64 vogels meegedaan en wel  in de categorieën twa-twa, picolet en rowti. Bij de finale, die op 10 maart 2013 plaatsvond, is Ruben Ashruf met Broko Dee kampioen geworden  in de categorie twa-twa’s. Hij  versloeg Sjaam Sardjoe, die kampioen van de Presidentcup 2012 was, met 99-84, 111 – 86 en 63-63.

In de categorie  picolet heeft Saramaca onder leiding van vader en  de gebroeders Dhanradj weten te winnen van de kampioen van de Presidentscup 2012, Combinatie  (van Jimmy Rosheuvel). De standen waren:148 – 105,88-16,53 – 56.

Bij de rowti’s wisten Rakesh en Arun wederom de Presidentscup te winnen van Radjoe met 0-16,4-0 en 97 – 0. Het toernooi had een sportief verloop;  de beste vogels hebben hun kunnen getoond en zijn ook terecht bekroond met het kampioenschap.

De uitreiking van de trofeeën van  dit toernooi heeft  op zondag 17 maart  jongstleden  plaatsgevonden op het Jabar Imamdi-sportcomplex (Randjiet Boys-veld). De Presidentscup is een zwaar beladen toernooi, omdat elke deelnemer een trofee uit handen van de president van de Republiek Suriname in ontvangst wil nemen. “Het is een ware eer en een droom van iedere zangvogelkweker”, weet Gangadin.

Volgens voorzitter Mahender Gopi van de Surinaamse Zangvogelbond  heeft het beleid van de bond, om alle districten te betrekken bij de zangvogelsport,  vruchten afgeworpen. Bij de picolets zijn het Saramaca, Commewijne en Wanica die reeds kampioen werden. Bij de twa-twa’s en rowti’s is het de districten nog niet gelukt het kampioenschap te halen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.