Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC NIEUWSREDACTIE- Sekhar Bissessur is door president Chandrikapersad Santokhi van Suriname benoemd tot Ridder in de Ere Orde van de Gele Ster.

Hij kreeg deze eervolle onderscheiding op 27 januari uitgereikt door de Surinaamse ambassadeur in Den Haag, Rajindre Khargi.

Bissessur heeft zich meer dan 30 jaren ingezet voor het welzijn van Surinamers in Suriname en Nederland.

In zijn hoedanigheid als voorzitter van VHP Nederland heeft hij gediend onder de drie voorzitter van VHP Suriname, te weten wijlen Jagernath Lachmon, Ramdin Sardjoe en de huidige voorzitter Chandrikapersad Santokhi.

In de jaren tijdens het militaire regime heeft hij in Nederland samen met anderen meegestreden voor het herstel van de democratie in Suriname.

Tijdens de kabinetten Venetiaan 2000-2005 en 2005-2010 fungeerde hij als juridisch adviseur van het consulaat van Republiek Suriname in Amsterdam.

Zijn politieke ervaringen heeft Bissessur vastgelegd in zijn boek “Gewenste en Ongewenste Verbondenheid Suriname – Nederland”.

In Nederland is hij medeoprichter en eerste voorzitter van Hindoe Raad Nederland, een representatief overlegorgaan voor de Nederlandse overheid.

Hij is ook de oprichter en voorzitter van de Nederlandse Hindoe Ouderenbond, een bond voor de belangenbehartiging van ongeveer 30.000 Hindoestaanse senioren, de meesten als de eerste generaties Surinamers in Nederland.

In Nederland is hij door de Koningin van het Koninkrijk der Nederlanden benoemd tot Ridder in de Oranje-Nassau.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.