Dat behoeft toch geen betoog dat in Suriname als kandidate een presidente naar voren wordt geschoven. Het moet niet verwonderen maar het moet toch het unicum worden en zijn van en voor de verkiezing van 2015, om de zeer geachte heer Robby Roeplall hierbij bij te vallen.

Het lijkt mij een open deur en zeer terechte opmerkelijke opmerking van de zeer geachte heer Robby Roeplall, die de esthetische prijs verdient van denken in vrijheid, omdat de voordracht van een bevlogen nationalistische vrouwelijke Presidente alla lettre met de juiste en gevraagde bijbehorende kwaliteiten, een vondst is om de natie tot hogere hoogten te stuwen.

In mijn Surinaams historisch onderzoek ben ik nooit niet een vrouwelijke gouverneur, premier of presidente in het historisch vizier kunnen ontdekken. Het politiekbedrijf is altoos gedomineerd geweest door de mannen macho cultuur. Dat is een van de redenen waarom ik zo gaarne opteer voor de gekozen presidente of presidentskandidaat die kan beantwoorden aan het geschetste profiel.

Als die vrouwelijke kandidaat vooralsnog ontbreekt dan heeft de toekomstige presidentiële kandidate nog de tijd om zich in de functie te ontwikkelen.

Als die presidente de daad bij het woord zou kunnen voegen om even kordaat als de hooggeachte wijlen Dr. Sophie Redmond als een nationalist het land naar hogere sferen te loodsen, ongeacht de afkomst, pas dan zou het een unicum zijn om het predicaat van revolutionair zijn opgeplakt kunnen krijgen.

Het moet wel een presidente zijn die hevig ten strijde moet kunnen trekken als jeanne d’arc tegen corruptie, nepotisme en of patronage zonder aanzien des persoon. Met die geachte heer Robby Roeplall ben ik het 100% mee eens dat Suriname een vrouw als presidente nodig heeft!

A.H.Tjauw-A-Hing/tjauwa@gmail.com

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.