Door Johan Donner

PARAMARIBO – President Desi Bouterse heeft vanmiddag bij aankomst in het perscentrum op zijn kabinetscomplex verklaard dat hij vanmiddag een discussie zou voeren met de leden van de regeringscoalitie in het parlement.

Sinds de vorige week is er vanuit het kabinet van de president gebeld naar alle fractieleden van de regeringscoalitie in het parlement om vandaag geïnformeerd te worden door het staatshoofd.

GFC Nieuws verneemt dat de presentatie van de jaarrede, de verschillende knelpunten, evenals de te voeren strategie van de regering voor het komend jaar zijn besproken.

Van enkele parlementariërs vernemen wij dat de president gewezen is op kwesties die nijpend zijn voor het volk en zaken die nog niet gerealiseerd zijn conform de verkiezingsbeloften, evenals het regeerakkoord en het Ontwikkelingsplan van deze regering.

Meerdere parlementariërs hebben aangegeven de verschillende ministers ter verantwoording te zullen roepen over de slechte dienstverlening vanwege bepaalde overheidsfunctionarissen en –instituten naar de bevolking toe, tijdens de begrotingsbehandeling voor het dienstjaar 2013.

President Bouterse heeft in reactie daarop geprobeerd duidelijkheid te verschaffen aan de parlementariërs over hoe zaken in het komend jaar zullen worden aangepakt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.