“Het is vandaag 8 december 2022, precies 40 jaar geleden dat 15 prominente Surinamers uit ons leven zijn gerukt. Het verdriet onder alle Surinamers is tot op dit moment enorm groot en nog steeds voelbaar. De roep naar gerechtigheid is daarom groot. De rechtstaat Suriname dient in waarde hersteld te worden.

Wij zijn onze dierbare broeders en zusters op een onbegrijpelijke wijze kwijtgeraakt. Er zijn nog steeds vele vragen bij de nabestaanden, die eindelijk beantwoord dienen te worden.

Het proces van berechting en bestraffing van de verdachten is reeds ingezet en vergevorderd. En deze zwarte bladzijde in de Surinaamse geschiedenis mag zich nimmer herhalen.

Surinamers, sranamangs, en in het bijzonder alle nabestaanden van de slachtoffers van de Decembermoorden, ik leef met u mee. Als land zijn we allen die hebben gestreden voor gerechtigheid dankbaar voor hun doorzettingsvermogen.

We leven in een land van recht en wet waar de rechterlijke macht haar werk kan doen. Laten we deze scheiding der machten respecteren en de uitspraken van de rechter dan ook accepteren.

Ik wens u enorm veel sterkte toe op deze dag, die nooit meer mag voorkomen in ons land. Krakti!”

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.