Caricom-voorzitter Chandrikapersad Santokhi is maandag 5 december vertrokken naar Barbados (zie foto top) om de Caricom-Cuba Summit bij te wonen. Tijdens deze bijeenkomst zal Cuba een overzicht geven van het verloop van de samenwerking met de verschillende Caricomlanden.

Aankomst op Barbados.

Verder zullen ook aan de orde komen klimaatverandering en rampenbeheersing, mondiale vraagstukken en multilaterale samenwerking, aanname van de gezamenlijke Caricom-Cuba declaratie.

Santokhi stelt, dat deze bijeenkomsten gebruikt dienen te worden om te delibereren over standpunten betreffende actuele vraagstukken. Tijdens de top zullen het staatshoofd en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking trachten zoveel als mogelijk gesprekken te voeren met ambtgenoten.

Over de samenwerking met Cuba zegt president Santokhi dat deze voor diverse landen voordelen heeft. Cuba heeft lidlanden van de Caricom, zonder bureaucratische rompslomp, altijd ondersteund op het gebied van onderwijs. Ook op het gebied van gezondheidszorg heeft Cuba diverse programma’s uitgevoerd ten behoeve van landen in de regio.

De delegatie van de president is eind deze week terug in Suriname. Tot dan zal vicepresident Ronnie Brunswijk belast zijn met de waarneming van het ambt van president van de Republiek Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.