Clifton Braam: ‘Wat wij hebben mag niet verloren gaan’

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag 9 augustus de inheemse gemeenschap de wet op grondenrechten toegezegd. Volgens het staatshoofd is de wet inmiddels al ingediend bij het parlement. Hij gaf aan, dat de Nationale Assemblee al een commissie van rapporteurs benoemd heeft. De wet moet, aldus Santokhi, deze maand zo niet volgende maand behandeld worden. 

President Santokhi bezocht dinsdag de Palmentuin. Hij kreeg een boek over de geschiedenis van inheemsen in Suriname.

Elk jaar wordt op 9 augustus Dag der Inheemsen en de herdenking van de Javaanse immigratie gevierd. In de Palmentuin waren naast culturele optredens ook culinaire producten te verkrijgen. President Santokhi benadrukte in een speech ook de verscheidenheid aan culturen. Hij noemde de viering typisch Surinaams: “Verscheidenheid aan cultuur, maar respectvol en vredig naast en elkaar.” 

Bij de ceremonie waren gisteren naast de president de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel, districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost en Onderdirecteur van Cultuur, Clifton Braam, aanwezig.

Braam deed een beroep op een ieder om eigen activiteiten en gewoonten te koesteren, maar ook om over en van de anderen te leren. Hij gaf aan dat het Directoraat Cultuur vele verzoeken van scholen heeft gekregen over cultuureducatie. “Wij moeten helpen jongeren te scholen. Zoals u weet is het historisch gebied van Paramaribo op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wat wij hebben mag niet verloren gaan”, stelde Braam. 

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.