President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag 4 oktober in een ontmoeting met een delegatie van Credit Suisse financieringsmogelijkheden met deze Zwitserse financiële instelling besproken. De delegatie werd op het Kabinet van de President ontvangen. 

President Santokhi heeft de delegatie geïnformeerd over het IMF-programma dat in Suriname wordt uitgevoerd met het oog op economisch herstel. Verder heeft hij een uiteenzetting gegeven van de moeilijke periode die de Surinaamse samenleving momenteel doormaakt.

In het verlengde hiervan heeft het staatshoofd ook gevraagd in hoeverre de organisatie een rol van betekenis kan spelen in het schuldherschikking programma van Suriname. Hij heeft de delegatie gevraagd hem ook te informeren over mogelijkheden voor het herfinancieren van schulden, die passen binnen het raamwerk van het IMF-programma. President Santokhi voegde eraan toe, dat elke investeringsbank die Suriname gedurende deze uitdagende periode wenst te ondersteunen, welkom is.

Het staatshoofd is ook ingegaan op de ontwikkelingen in de Surinaamse offshore olie- en gasindustrie. Hij is ook ingenomen met de langetermijnrelatie tussen de Zwitserse financiële instelling en Staatsolie. De president is geïnteresseerd in hoe deze relatie zich in de toekomst zal ontwikkelen. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname woensdagmiddag 5 oktober.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.