NICKERIE – President Desi Bouterse heeft financiële toezeggingen gedaan aan de slachtoffers in Nickerie die donderdagmiddag getroffen werden door rukwinden. Daken van woningen, scholen en handelszaken werden weggerukt. De president en zijn delegatie brachten een bliksembezoek aan Nickerie om zich persoonlijk te oriënteren. Na met de slachtoffers te hebben gesproken, beloofde het staatshoofd hen dat de regering zal inkomen met financiën om het verlies te compenseren. Hij zal met minister Adeliene Wijnerman van Financiën nagaan waar het geld vandaan moet komen.

De president benadrukte dat er nu een noodfonds in het leven geroepen moet worden om deze calamiteiten te kunnen opvangen. De gelden zullen komen uit de opbrengsten van aardolie, goud en andere natuurlijke hulpbronnen van de staat. Bouterse haalde aan dat door de klimaatsverandering deze natuurverschijnselen kunnen voorkomen. Ook het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding, NCCR, was in Nickerie vertegenwoordigd.

Majoor Ulrich Corte zei dat het doel is de schade op te nemen en de getroffenen in eerste instantie tegemoet te komen met dekzeilen om de woningen te beschermen tegen de regen. De totale schade wordt door de deskundigen op ongeveer SRD 300.000,– geraamd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.