De president van ons land zou genoeg redenen hebben om zich bezorgd te maken over het gedrag van de Amerikaanse ambassadeur. Er is veel gezegd en geschreven de afgelopen dagen maar kennelijk is de focus op wat de ambassadeur allemaal aan de minister van Binnenlandse Zaken heeft gevraagd.

Deze president kennende zal de informatie die hij verkregen heeft uit meerdere kanalen hebben ontvangen en zich terecht zorgen hebben gemaakt. Door dat te doen heeft hij zich als leider  ontfermd over zijn eigen land. Daar is toch niks mis mee. Wat er verder achter de diplomatieke gordijnen zal plaatsvinden zal nog moeten blijken.

Ik vind persoonlijk dat onze president gedurende zijn hele politieke carrière, het belang van ons land nooit uit het oog heeft verloren. Je hoeft het niet altijd eens zijn met de goede man, maar het is een feit dat hij beschikt over een inlichtingendienst waardoor zijn uitspraken vrijwel altijd op waarheid berusten. Deze sociaal bewogen man heeft misschien geen 18.000 woningen gebouwd, maar komt zijn sociaal akkoord wel na. Kijk maar hoeveel duizenden mensen, waaronder kinderen uit achterstandsgezinnen, gratis medische zorg ontvangen. Waarom praat de oppositie niet of  nauwelijks daarover? Het is een verdienste van onze president die zichtbaar opkomt voor zijn volk.

Kijk maar naar de verhoging van de aov-gelden. De naschoolse opvang voorziet in een behoefte, al vind ik in alle eerlijkheid dat er een andere aanpak moet komen. President Desiré Bouterse kijkt eerst naar de lagere sociale klassen, de mensen die het het zwaarst hebben en dan kijkt hij wat hij voor de rest kan doen. Van mij krijgt hij zeker geen 10 omdat ik vind dat hij het op sommige momenten beter had kunnen doen. Maar deze president doet een goede job en weinigen willen dat toegeven.

We merken dat de infrastructuur ook nog een goede boost heeft gehad deze regeerperiode. Wat ik graag zag is een duidelijk raamwerk van de prioriteiten die hij wil uitvoeren tussen nu en mei 2015. Dat mis ik een beetje. Maar dat de contouren uitgestippeld zijn om het het leven van de kleine man en vrouw aangenamer te maken, daar twijfel ik niet aan.

President, doet u uw werk rustig. U zult fouten maken, maar ik vind dat zolang ik ergens de belangen van de samenleving terugzie in een project, ik een tevreden mens mag zijn. Wij moeten in dit land minder afbrekende kritiek leveren en juist de goede dingen koesteren.

R. Hoesen

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.