PARAMARIBO – President Desi Bouterse ontkent in een vraaggesprek met perschef Clifton Limburg, dat op DVD verspreid is, het bericht als zou hij 50.000 euro hebben gegeven aan de organisatie van het Kwakoe festival. De regeringsleider betreurt de ontstane commotie hierover en verwijst naar de boeken van de regering die open staan en dat men de Centrale Bank van Suriname mag natrekken of in opdracht van hem de regering geld heeft uitgegeven.

Het staatshoofd bevestigd wel dat hij door de organisatie van het festival is benaderd om te bemiddelen voor een financiële oplossing, waardoor het festival toch voortgang zou kunnen vinden. Vanuit het kabinet van de president is oud-president Jules Wijdenbosch daar aanwezig voor ondersteuning, verklaarde Bouterse.

De regering heeft volgens hem ook geen promotiestand op het festival. De president zegt dat hij de organisatie toestemming heeft gegeven om de naam van het kabinet te gebruiken om sponsoring te zoeken onder de voorwaarde, dat hij niets wil horen van corruptieve zaken die hebben plaatsgevonden. “En het is ze dus kennelijk gelukt.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.