‘Als burgers goed omgaan met geld is het ook goed voor het land, want er wordt dan meer gespaard en geïnvesteerd. De economie kan dan groeien en omdat het verstandig omgaan met geld bij de burgers zelf is begonnen, kan iedereen mee genieten van die economische groei en zo kan Suriname tot ontwikkeling worden gebracht’.

Zo sprak de President van de Centrale Bank van Suriname, de heer Gillmore Hoefdraad vanmorgen tot personeel en leerlingen van de Sohansinghschool bij de start van de Grote Rekendag.

Dit is een activiteit die verband houdt met de Global Money Week beurs die morgen van start gaat in de KKF hal. Het is een mondiale activiteit met als doel jonge mensen bewust te maken van het belang van geld en hoe ermee om te gaan. Bankpresident Hoefdraad hield de scholieren voor dat omdat dit hen nu op hun jonge leeftijd wordt geleerd, zij later als volwassenen veel meer kunnen doen met het geld dat zij dan zullen verdienen.

De Centrale Bank blijft het belang van financiële educatie benadrukken en vooral de kennis van geld en geldzaken onder de jongeren. Dit komt ook tot uiting met het boek ‘Ons Geld’ dat speciaal voor kinderen is geschreven

De Centrale Bank voert haar beleid voor financiële educatie uit met partners in de samenleving, die een brug kunnen vormen naar de doelgroepen die wij willen bereiken. Voor de doelgroep jongeren werkt de Centrale Bank samen met de Stichting Projekten en het Ministerie van Onderwijs. Ook bedrijven zoals de banken zijn belangrijk bij het geven van goede informatie over geld, vandaar dat nog zeven banken, waaronder de Nationale Ontwikkelingsbank aanwezig zijn op de beurs. Bij alle stands zal leerrijke informatie worden gegeven.

De bankpresident wenste de schoolleiding, trainers, leerlingen en leerkrachten van de Sohansingschool veel succes toe bij alle activiteiten van de Grote Rekendag en heeft hen een bezoek aan de Global Money Week beurs van harte aanbevolen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.