President Bouterse wil nog een regeertermijn

PARAMARIBO, 14 okt – Als het aan president Desiré Bouterse ligt, komt hij na 2015 terug als staatshoofd. De twintigduizend huizen die hij beloofde aan het begin, zijn duidelijk geen haalbare kaart. Niet voor deze regeertermijn in elk geval. Het worden er hooguit zevenduizend. Dat op zich wordt een fikse uitdaging. Maar het optimisme ligt er dik op.

Land waar de huizen moeten komen te staan, wordt nu in kaart gebracht. Critici vinden nu al dat het sociaal akkoord is mislukt. De woningbouw als boegbeeld is compleet mislukt. De afgelopen twee regeerjaren verstreken vruchteloos, wat het scepticisme alleen maar voedt. “De mensen moeten me daarom nog vijf jaren geven, zodat ik die twintigduizend kan neerzetten”, zegt Bouterse tegenover de Ware Tijd. De nood is hoog.

Bouterse wil af van de traditie om burgers te dwingen tot politieke loyaliteit in ruil voor een woning. “Huisvesting is één van de vier speerpunten van deze regering. En die huizen zullen er komen, ongeacht de nadrukkelijk negatieve geluiden. Overal in het land wordt nu grond vrijgemaakt. Ik denk dat we aan het eind van deze regeerperiode op zevenduizend zitten”, aldus Bouterse. Gedurfd is de doelstelling wel, nu in twee jaar tijd geen elk referentiekader is opgezet.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.