President Bouterse

Door Johan Donner

PARAMARIBO – President Desi Bouterse gaat nu ook niet naar de Staatshoofden Conferentie van Zuid-Amerikaanse en Arabische landen (ASPA). De regeringsleider heeft voorlopig alle buitenlandse trips afgezegd, omdat hij zich aan het voorbereiden is op zijn jaarrede die hij zal presenteren op donderdag 27 september 2012.

Hij zal daarna ook de nieuwe begroting voor het dienstjaar 2012/2013 aanbieden voor behandeling en goedkeuring aan de Nationale Assemblee. De ASPA vergadering staat gepland voor 1 en 2 oktober 2012.

Staatsadviseur Errol Alibux zal naar wordt vernomen president Bouterse vertegenwoordigen op de ASPA top. Minister Winston Lackin van Buitenlandse zaken zal de president vertegenwoordigen op de VN-top in New York. Op de ASPA zullen landen zich vooral richten op de handelsbetrekkingen en is er op politiek gebied ook veel te bespreken.

De verwachting is ook wel dat niet veel Arabische leiders zullen participeren, omdat die momenteel hun handen vol hebben van massaprotesten die onder de naam Arabische Lente zijn ontketend.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.