PARAMARIBO- President Desire Delano Bouterse is aan het hoofd van een Surinaamse delegatie op zondag 08 juli 2012 vertrokken naar Equatoriaal-Guinea. De delegatie werd opgehaald door een vliegtuig dat speciaal door President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo van Equatoriaal-Guinea ter beschikking is gesteld.  Op de internationale luchthaven in Bata, werd de presidentiële delegatie verwelkomd door President Obiang en zijn vrouw, Constancia Mangue de Obiang.

Ter gelegenheid van dit tegenbezoek werd behalve een receptie, met optredens van diverse folklore groepen, ook een militair eerbetoon gehouden. President Bouterse kon kennismaken met leden van de regering, het parlement en andere hoogwaardigheidsbekleders van het olierijk Afrikaans land. De delegatie is vervolgens geweest naar het Monument der Gevallenen bij de Plaza de la Avenida Juan Pablo II, waar President Bouterse een krans heeft gelegd. Dit monument is gemaakt ter ere van mensen die gestreden hebben voor een beter Guinee.

President Bouterse mocht “De Sleutel van Bata” in ontvangst nemen uit handen van de burgemeester van Bata, Constantino Ekong Nsue. Tijdens een decoratieplechtigheid werd onze President samen met de first lady, minister Winston Lackin en Dino Bouterse gedecoreerd. President Bouterse zal bilaterale gesprekken voeren op regeringsniveau ter bevordering van de onderlinge handel, water-export, investeringen, visumafspraken en malariabestrijding.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.