Door Johan Donner

PARAMARIBO –President Desi Bouterse is van oordeel dat er nog  voldoende tijd  rest om in te halen wat al had moeten gebeuren sinds het aantreden van de huidige regering.

Hij vindt daarom dan ook dat de coalitie parlementariers voorzichtig moeten zijn met het spuien van allerlei kritiek op de regering die , volgens hem, hij liever zou willen horen vanuit het koortje van de parlementaire oppositie.

Bouterse zegt dat in de rest van 2012 nog heel veel goed goedgemaakt zal worden. Hij gaat zich ook persoonlijk bezig houden met zaken die niet voldoende zijn ingevuld.

De president verwees gisteren, tijdens een discussie bijeenkomst met de coalitiefractie in het parlement, veelvuldig naar het onbehoorlijk functioneren van bepaalde overheidsfunktionarissen en –instituten die de stagnatie zouden veroorzaken. Volgens hem had er nu al veel meer gepresteerd moeten worden.

Ook zijn coalitiegenoten Pertjajah Luhur en A Combinatie kregen nogmaals ongezouten te horen dat er daar onvoldoende visie aanwezig is. Echter bleef zijn eigen NDP niet bespaard van kritiek, omdat die het maar te matig zouden doen.

Bouterse heeft vindt het normaal dat mensen ontevreden zijn maar het zou beter zijn, volgens hem, als allen die regeringsverantwoordelijkheid dragen eenzelfde stootrichting opgaan en daar hoort vooral ook de coalitiefractie in het parlement  bij.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.