Door Johan Donner

PARAMARIBO – President Desi Bouterse heeft alle scholieren die hebben meegedaan aan de Krin Kondre schoonmaakactie een extra boekenbon gegeven ter waarde van SRD 100,-.

Hij deed dat op zaterdag bij de afsluiting van de actie, waarbij honderden scholieren tijdens de vakantie verschillende woonbuurten een schoonmaakbeurt hebben gegeven.

De president zei te geloven dat met de schoonmaakactie het voor alle Surinamers duidelijk wordt dat we ons milieu voortdurend schoon moeten houden. Elke deelnemende scholier heeft naast de boekenbon SRD 350, – kunnen verdienen.

Het staatshoofd verzocht de jongeren om hard hun best te doen op school, ook omdat de regering zoveel als mogelijk een bijdrage heeft geleverd om het studeren aangenamer te maken. Hij verwees naar de aanschaf van nieuwe schoolboeken, het bijbouwen van schoollokalen en de afschaffing van de ouderbijdrage.

Ook de boekenbon heeft een speciale bedoeling, volgens de president, die de jongeren opriep om veel te lezen, omdat dat een heel groot verschil zal uitmaken en ze er veel profijt van zullen hebben.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.