PARAMARIBO, 14 nov – De dijken te Coronie en Commewijne worden volgens plan gebouwd en afgewerkt. Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Weliswaar zal de voorgenomen aanlegtijd niet worden gehaald. Er is wat stagnatie in de aanleg opgetreden. Dit neemt niet weg dat de beide projecten zullen worden voltooid.

Bouterse’s mededeling was een reactie op vragen van parlementariërs van beide districten. Zowel in Coronie als in Commewijne is de bouw halverwege onderbroken. Geld dat al gereserveerd was bij de Centrale Bank van Suriname, gaat naar andere projecten. Volgens minister Ramon Abrahams van Openbare Werken zijn die minstens even belangrijk. Ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (NPS) wil weten of het geld is “weggesluisd.”

Officieel heet het dat een deel is besteed aan herstelwerk aan de Waterkant in Paramaribo. “De kwestie van de dijken, ik denk dat voor dit detail van de dijken van Coronie of Commwewijne, de minister de aangewezen instantie is voor beantwoording. Wat we vragen is gaat het programma door en de min heeft dit bevestigd. Wat het wegsluizen betreft, het is aan de minister om daar antwoord op te geven”, zei Bouterse.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.