PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE – President Desi Bouterse is vanmorgen omstreeks 10 over half 9 geland op het majoor Henri Fernandes vliegveld in Nieuw Nicekerie om zich persoonlijk te oriënteren bij de mensen die getroffen zijn door zware rukwinden op ruim 14 locaties. Met de regeringsleider is meegevlogen de minister van Buitenlandse zaken, Winston Lackin.

De gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop en het parlementsllid Rashied Doekhie hebben zich intussen ook aangesloten bij de presidentiele delegatie. Op ruim 14 locaties zijn huizen, twee schoolgebouwen en twee handelszaken zwaar beschadigd. De daken van de Islamitische school, waar Covab in Nickerie is gehuisvest en een deel van de technische school zijn door de harde wind binnen enkele minuten weggerukt.

Veel mensen zijn zeer geshockt door de effecten van de natuurramp. Ook de directie van Covab arrivveert vanmiddag in Nickerie. Morgen zal de minister van Volksgezondheid michael Blokland in het westelijk gelegen grensdistrict arriveren om zich te orienteren. Gisteravond arriveerde een team van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) in de getroffen gebieden. Tot nu toe zijn er geen meldingen gedaan van gewonden.

Het 4 mansteam van het NCCR staat onderleiding van majoor Ulrich Corte. Samen met manschappen van de politie, de brandweer en het nationaal Leger wordt een hulp operatie uitgevoerd, waarbij mensen die schade hebben opgelopen aan het dak van hun huis voorlopig worden voorzien van dakzeilen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.