President Desi Bouterse

PARAMARIBO – President Desi Bouterse heeft sinds zijn aantreden gesteld dat ook het binnenland recht heeft op bevoegde onderwijzers. Hij vindt het afkeurenswaardig dat de leerlingen in het binnenland lessen krijgen van leerkrachten die niet afgestudeerd zijn, maar naar het binnenland worden gestuurd om lessen te verzorgen. Hij heeft alles in het werk gesteld om hierin verandering te brengen.

Het hoofd Bureau Onderwijs Binnenland (BOB), Bert Eersteling, maakt nu bekend dat alle onbevoegde leerkrachten die lessen in het binnenland verzorgen, de zogenoemde districtskwekelingen en zij die een boslandakte bezitten, binnen drie jaren een onderwijzersakte moeten hebben behaald. De districten Brokopondo en Marowijne komen als eerste aan de beurt. Voor Sipaliwini wordt het wat moeilijker omdat die dorpen wijd verspreid liggen en het niet haalbaar is om die “leerkrachten” middagcursussen te laten volgen.

Hij zegt aan “de Ware Tijd” dat uit noodzaak ook afgestudeerden van het HAVO ingezet worden, maar om lessen op school te verzorgen, moet men pedagogisch worden bijgeschoold. De situatie ontstond toen er geen bevoegde leerkrachten bereid werden gevonden om in het binnenland te werken en het BOB toch moest zorgen dat kinderen in het binnenland een schoolopleiding konden genieten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.