PARAMARIBO- Op de tweede middag van het Kinderboekenfestival Paramaribo, gisteren, waren ongeveer 500 schoolkinderen getuige van de launch van de cd ‘Lekker in je vel’, het themalied van het programma voor ‘gezondheid en welzijn’ van het ministerie van Volksgezondheid. Dit programma heeft tot doel kinderen bewust te maken van gezondheidsregels die niet-overdraagbare aandoeningen en ziekten helpen voorkomen.

Onder muzikale begeleiding van een brassband werden de aanwezigen op het festivalterrein naar het theater geleid, alwaar kinderen samen met minister Blokland van Volksgezondheid lieten zien dat lichaamsbeweging goed is voor een gezond leven. De eerste cd werd uitgereikt aan de minister van Volksgezondheid, die in zijn toespraak meedeelde dat dit gezondheidsproject voor twee jaar goed gekeurd is door de Ministerraad.

Directeur Martelize Eersel kreeg vervolgens een speciale ‘Lekker in je vel’-button opgespeld, evenals de kinderen die op het podium meezongen. Het schoolkoor van de St. Stephanus, dat te horen is op de cd, ontving een exemplaar van de cd, terwijl de koordirigente van de minister een button kreeg opgespeld. Alle scholen zullen via dit themalied een begin maken met het bewust maken van kinderen.

Gistermiddag vond ook de boekpresentatie plaats van een kinderboek over een gevoelig onderwerp, namelijk hoe om te gaan met hiv bij kinderen. Schrijfster Indra Hu-Ramdas koos voor een dvd-presentatie, waarmee het publiek meteen geconfronteerd werd met het onderwerp. Hu-Ramdas gaf het eerste exemplaar van het boek aan minister Blokland van Volksgezondheid. De bewindsman zegde zijn ondersteuning toe om het boek voor alle scholen bereikbaar te maken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.