PARAMARIBO, 17 jul – De positieve ratings die Suriname al geruime tijd behaalt bij kredietbeoordelaars interesseren president Desiré Bouterse maar matig. Erg onder de indruk is het staatshoofd in elk geval niet. Hoe beter het nieuws, hoe slechter voor Suriname, is de redenering.

Het wordt met elke verbetering van kredietwaardigheid moeilijker aan geld komen. Vreemd overigens, want volgens de internationale standaard, worden leningen goedkoper naarmate de kredietwaardigheid toeneemt. “Het zijn allemaal leuke schouderklopjes en mooie woorden van deze internationale organisaties. Voor mij is van belang dat iedere Surinamer goed werk en voldoende geld in de portemonnee heeft”, zegt Bouterse.

Ook zou het land er meer aan hebben als ook het onderwijs en de gezondheidszorg op niveau waren. Volgens Bouterse kan pas dan gesproken worden van vooruitgang. Bovendien brengt elke betere rating het probleem mee dat donoren je met de nek gaan aankijken. “Onze status wordt dat van een ontwikkeld land en je krijgt geen ontwikkelingshulp meer”, aldus Bouterse. Hij heeft zijn klacht al voorgelegd aan regionale organisaties als Unasur en Caricom.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.