Bijna de helft van de alleenstaande dames had al seks met een ex tijdens hun zoektocht naar een nieuwe partner, dat blijkt uit een recente enquête. Een rondvraag door de site SeekingArrangement.com bij 1.000 mannen en vrouwen toonde aan dat de meerderheid vrijt met een voormalige partner omdat ze lichamelijke intimiteit missen.

31 procent geeft toe dat ze dit deden omdat ze hoopten zo het hart van hun voormalige geliefde opnieuw kunnen veroveren. 43 procent van de vrouwen doet het zelfs regelmatig, bij mannen is dit 47 procent.

Ze volgen het voorbeeld van bekende ex-partners als Demi Moore en Ashton Kutcher die na hun scheiding nog met elkaar in bed doken, ook de Britse zangeres Cheryl Cole en haar ex Ashley bezondigden zich hier aan. Andere oorzaken van een vrijpartij met een ex zijn dronkenschap, flirten op Facebook en andere sociaalnetwerksites en elkaar tegen het lijf lopen tijdens een avondje uit.

De 26-jarige ervaringsdeskundige Nikki Howarth zegt dat dit wel tot meer hartzeer kan leiden. ‘Heel wat dames hebben zich hier al schuldig aan gemaakt. Het kan moeilijk zijn je ex te vergeten wanneer jullie een erg goede band hadden en er geen nieuwe interessante man je pad kruist. Ik heb er al spijt van gehad, zeker wanneer ik meer gevoelens had voor mijn ex dan hij voor mij. Dit echter nog meer pijn veroorzaken omdat de kans klein is dat het opnieuw iets wordt en je er zo op een pijnlijke manier aan herinnerd wordt wat je moet missen.’

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.