De afdeling Fraude van de politie heeft het afgelopen week vier personen aangehouden en in verzekering gesteld voor ondermeer oplichting. De politie kwam in beeld nadat een handelsbedrijf aangifte deed tegen een bedrijfschauffeur. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat het handelsbedrijf met een benzinestation is overeen gekomen dat hun bedrijfsauto’s bij dat station worden bijgetankt. Het bedrijf zou dan de benzinerekening op maandbasis betalen. Op een bepaald moment kreeg de bedrijfsleiding argwaan. Het bleek namelijk dat de te betalen rekeningen vrij hoog waren en dat er betalingskwitanties waren uitgeschreven van bijgetankte bedrijfsvoertuigen die helemaal niet naar het pompstation waren gereden om bij te tanken. Politie onderzoek bij het pompstation heeft inmiddels naar voren gebracht dat vermoedelijk pompbediendes, een pompsupervisor en de bedrijfschauffeur op een geraffineerde manier het handelsbedrijf voor een aanzienlijk bedrag benadeeld hebben.

De pompbediende tankte bijvoorbeeld 20 liter benzine in het voertuig waarna op de betalingskwitantie werd opgeschreven dat er 30 liter was bijgetankt. De supervisor, die erop moest toezien dat alles correct plaats vond, tekende voor akkoord op de kwitantie. Het verschil van 10 liter werd dan bijgetankt in voertuigen van klanten die contant betaalden en dat geld werd achter gehouden door de pompbediende. Achteraf werd dit geld dan verdeeld tussen de pompbediende,de supervisor en de bedrijfschauffeur.
Intussen zijn vier personen aangehouden namelijk 2 pompbediendes,een supervisor en een bedrijfschauffeur. Bij de supervisor zijn aangetroffen en in beslag genomen grote geldsbedragen in Surinaamse dollar,Amerikaanse dollar en Euro’s. Ook een autobus en twee personenauto’s, die hij niet lang terug gekocht heeft, zijn hangende het onderzoek in beslag genomen, omdat het vermoeden bestaat dat de gelden en de voertuigen afkomstig zijn van de criminele handeling van de supervisor.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.