De burger waardeert het meest werk en balans in het leven. Veel geld verdienen lijkt minder belangrijk te zijn voor burgers. Dat blijkt uit een poll op de website van het Dagblad Suriname. Lezers en volgers van de krant konden een paar dagen reageren op de poll ‘wat waardeert u persoonlijk het meest?’

De poll werd ingevuld door 1.006 mensen en daarvan hebben 727 personen (72 procent) de optie ‘Werk-balans in leven’ aangevinkt. De tweede optie, ‘Veel geld verdienen’, werd door slechts 148 personen aangevinkt, ofwel 15 procent. 98 mensen kozen voor de optie ‘Loopbaanontwikkeling’ (10%) en slechts 33 stemmers kozen voor de optie ‘Relaties met collega’s’, 3 procent.

De burger lijkt dus veel waarde te hechten aan het hebben van werk en balans in het leven. Dat lijkt vanzelfsprekend, immers met werken kan geld worden verdiend en geld kan bijdragen aan het creëren van balans in het leven. Uit de uitkomst van de poll zou ook de conclusie kunnen worden getrokken dat carrière maken in het werk ofwel loopbaanontwikkeling niet zo essentieel is. Verder blijkt, dat mensen niet echt zitten te springen om goede relaties met collega’s.

Werk wordt kennelijk door de samenleving van belang geacht om al het andere in een prettig en gebalanceerd leven mogelijk te kunnen maken. Er is dus veel werk aan de winkel voor de overheid om een samenleving te realiseren waarin de meeste mensen een baan hebben. Helaas lopen vandaag de dag veel burgers werkloos rond, om welke redenen dan ook. Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) werkt hier in ieder geval hard aan en dat is geen gemakkelijke klus. Maar, minister Steven Mac Andrew van AW&J komt altijd opgewekt, zeer gedreven en gemotiveerd en positief over en als het hem ligt en de inspanningen van hem en zijn ambtenaren hebben vele mensen aan het einde van de huidige regeertermijn werk, parttime of fulltime.

PK

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.