PARAMARIBO- De Surinaamse politie, in het bijzonder de korpschef, heeft bijzonder alert gereageerd op een ingezonden stuk over getinte ruiten dat gisteren op de GFC Nieuws site werd geplaatst. In het stuk gaf de burger en autobestuurder Rajnishkant Paltantewari duidelijk te kennen; het niets eens te zijn met de wijze waarop een wetsdienaar hem heeft behandeld.

“Hartelijk dank dat u mijn artikel heeft willen plaatsen, intussen heeft de korpschef de opdracht gegeven dat er een schikking getroffen wordt naar tevredenheid van beide partijen. De commandant die belast is met deze zaak, heeft mij ook heel beleefd gebeld en gevraagd om langs te lopen. De goede dingen over de politie moeten ook gezegd worden, ik hoop dat u deze reactie ook zal verwerken”, meldt Paltantewari aan GFC Nieuws.

Desgevraagd zegt een politietopper vanmorgen aan de redactie dat de huidige waarnemend korpschef Humprey Tjin Liep Shie, er alles aan doet om het politieapparaat op een hoger en beschaafder niveau te tillen. Behalve het indammen van de criminaliteit werkt hij erg hard aan het verbeteren van het imago. “Zaken die niet goed gaan, pakt hij snel en kordaat aan. En zo hoort het ook”, zegt de hoge functionaris stellig.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.