INGEZONDEN- Via de media lees ik de laatste dagen enkele berichten over de bekende politicus Paul Somohardjo. Het is voor mij evident dat er personen zijn binnen onze gemeenschap die er alles aan doen om deze erg sociaal ingestelde politieke leider, zijn familie en de mensen om hem heen in een kwaad daglicht te plaatsen.

Dat deze kwaadsprekers hiermee akelige belangen dienen, druipt er helemaal vanaf.

Ik ken Somohardjo al tientallen jaren en heb hem vaak van dichtbij meegemaakt. Ik weet daarom dat de kwaadwilligen een negatief beeld van hem proberen te schetsen dat totaal niet met de werkelijkheid strookt. Gelukkig zijn er vele tienduizenden mensen die wel weten dat Somohardjo een goed karakter heeft, een harde werker is en het welzijn van zijn medemens, wij Surinamers, ongeacht kleur of ras, altijd voorop stelt.

Zijn beweegredenen zijn altijd humanitair en beslist niet egoïstisch. Dat kan helaas niet van veel politici in Suriname worden gezegd. Daarom mag zijn partij, de PL, met recht de sociale partij van Suriname genoemd worden. De PL- leider is immers al decennialang zeer sociaal gericht bezig.

Ook op politiek vlak heeft Somohardjo bewezen zeer capabel te zijn. Met zijn zeer professionele performances tijdens zijn DNA- voorzitterschap heeft hij vriend en vijand verrast.

Opvallend is dat momenteel ook wordt getwijfeld aan de deskundigheid van personen binnen zijn familie- politieke- en vriendenkring.

Zo las ik dat er door kwaadsprekers enkele vraagtekens worden geplaatst bij de capaciteiten van zijn levenspartner Amina Pardi, tevens lid van het wetenschappelijk bureau van de PL. Het is zonneklaar dat deze roddelaars het helemaal verkeerd hebben, sterker nog, totaal geen weet hebben van haar opleidingsniveau, kennis, en jarenlange ervaring.

Pardi mag gekwalificeerd worden als zeer integer, gemotiveerd, deskundig, ervaringsrijk en bovenal goed opgeleid. Ook zij heeft net al Somohardjo aangetoond heel goed in staat te zijn belangrijke functies binnen verschillende segmenten naar behoren te kunnen vervullen.

Pardi heeft een master’s degree, is gecertificeerd door het zeer gerenommeerd instituut Clingendael in Den Haag/Nederland en afgestudeerd aan de International American University/Californië, USA. Vooraf heeft ze bovendien in Suriname diverse hoge opleidingen met succes afgerond.

Vanaf 2007 was Pardi actief als eerste plaatsvervangende ambassadeur voor Suriname in Den Haag, Nederland.  Ruim een jaar lang was ze daarenboven waarnemend ambassadeur voor ons land in Nederland. Vanwege haar degelijke prestaties in Nederland werd ze vervolgens in het jaar 2011  gevraagd om ambassadeur te worden voor Suriname in Indonesië. Ook daar bleek Pardi goede uitvoering te geven aan belangrijke taken.  

Daarom werd vanuit Paramaribo het verzoek aan haar gericht om als niet residerend ambassadeur te fungeren voor Suriname in Australië, Thailand en de Filipijnen. 

Pardi verzet al geruime tijd als financial consultant veel werk voor startende MKB- vrouwelijke ondernemers en huisvrouwen, vooral uit Saramacca, door microfinancieringen te bewerkstelligen voor deze belangrijke doelgroep. Dat gebeurt onder andere via de Amanah bank. Als verbindingspersoon van de diaspora in Nederland en Indonesië heeft ze daarenboven de aanzet gegeven tot het realiseren van belangrijke  investeringen in ons land.   

Ook op sociaal vlak in Suriname is Pardi erg actief en wordt door velen in haar directe omgeving beschreven als een hardwerkend, zelfstandig en sociaal bewogen persoon met ruim voldoende interpersoonlijke vaardigheden. Zo is ze ook actief met kansarme kinderen in het district Para die aan hun lot zijn overgelaten.

Haar maatschappelijk werk binnen de moslimgemeenschap evenals specifiek de ouderenzorg in Commewijne, Moengo, Wanica en Paramaribo wordt door velen ook hooggewaardeerd.

Ik ken Amina Pardi persoonlijk en ben ervan overtuigd dat ze wel degelijk voldoende vaardig is om welke functie dan ook te bekleden, in tegenstelling tot wat de kwaadsprekers beweren.

Het is bovendien oneerlijk om een persoon met dergelijke excellente kwaliteiten de kans te ontnemen, Suriname te helpen brengen naar een hoger niveau, slechts omdat zij de levenspartner is van een bekende sociale politicus.

Mevrouw S. Moelyati

 

 

 

 

Het bericht Politieke roddelaars in Suriname hebben het helemaal mis! verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.