Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Volgens onderzoek van de Amerikaanse politicoloog Kevin Smith van de Universiteit van Nebraska-Lincoln is al het politieke gejoel schadelijk voor onze gezondheid.

Dit is al enige tijd zo, en hielp zelfs een verandering in de partijmacht niet, zegt hij.

In een vervolg op een enquête, waarin hij voor het eerst de effecten van het politieke klimaat op de fysieke, sociale, mentale en emotionele gezondheid van Amerikanen mat, heeft Smith een nieuw artikel gepubliceerd in PLOS ONE.

Smith herhaalde dezelfde enquête met 32 vragen twee keer in 2020 – twee weken voor de verkiezingen en twee weken erna.

De bevindingen van 2020 weerspiegelden de resultaten van 2017 en blijkt opnieuw dat een groot deel van de Amerikaanse volwassenen de politiek de schuld geeft van het veroorzaken van stress, slaapverlies, gebroken relaties en meer.

Zoals in 2017, bleek uit de enquêtes van 2020 dat naar schatting 40% van de Amerikanen de politiek identificeerde als een belangrijke bron van stress.

Bovendien gaf tussen een vijfde en een derde van de volwassenen (50 tot 85 miljoen mensen) de politiek de schuld van het veroorzaken van vermoeidheid, gevoelens van woede, verlies van humeur en het triggeren van dwangmatig gedrag.

Ongeveer een kwart van de volwassenen gaf aan serieus te overwegen om te verhuizen vanwege de politiek.

Dat de resultaten na bijna vier jaar grotendeels stabiel bleven, is reden tot ongerustheid, zei Smith.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.