PARAMARIBO, 30 okt – Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie is niet te spreken over een foto van een arrestant in onderbroek. De foto circuleert al enkele dagen via sociale media en mobieltjes. De man, verdacht van moord op zijn vriendin, is zittend te zien terwijl hij in de camera kijkt. Tjin Liep Shie heeft een onderzoek bevolen naar de maker en verzender van de foto.

Het onderzoek moet onder meer vaststellen of politieagenten betrokken zijn. Tjin Liep Shie zegt tegenover de Times of Suriname dat er dan “onmiddellijk maatregelen getroffen zullen worden.” Het is tegen de regels in dergelijke foto’s publiekelijk te verspreiden. Minister Edward Belfort heeft ook zijn afkeuring uitgesproken tijdens een gesprek met de politiechef. De arrestant, R.G., moest in ondergoed, omdat hij neigingen vertoonde tot zelfmoord.

Het zou kunnen dat hij dan repen uit zijn kleding zou gebruiken om zich te verhangen. De politie wil dit voorkomen. R.G. is kort na de moord aangehouden. Het slachtoffer had eerder een aanklacht tegen de man ingediend. Volgens Tjin Liep Shie is er toen een onderzoek ingesteld. De vrouw zou niet hebben gezegd dat ze werd bedreigd. Uiteraard is dat niet meer na te trekken bij de bron. De vrouw zou ‘tevreden’ zijn geweest over het politieoptreden toen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.