De 47-jarige geestesgestoorde Edward Koedemoesoe is na een schietincident op woensdag 7 december voor een winkel aan de Indira Gandhiweg te Lelydorp ter plaatse overleden.

De politie van het bureau Lelydorp kreeg van een BBS’er (Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname) een telefonische melding, dat hij aan de Indira Gandhiweg voor een supermarkt, een man die hem met een scherp voorwerp had aangevallen, had neergeschoten.

Bij aankomst van agenten troffen zij de 31-jarige BBS’er J.M. op de locatie aan en lag het slachtoffer, dat niet aanspreekbaar was, op de grond voor de supermarkt. 

Het voorlopig politieonderzoek wees uit, dat J.M. met een vriend de winkel was binnen gestapt. Terwijl de vriend met de winkelier communiceerde, liep de BBS’er in de winkel rond. Op een gegeven moment stapte een agressieve man gewapend met een scherp voorwerp de winkel binnen die vervolgens met J.M. in botsing kwam. Om erger te voorkomen liep J.M. naar buiten, maar bij de ingang van de winkel merkte hij op dat de agressieve man met het scherp voorwerp op hem afkwam. De BBS’er liep naar achteren en haalde voor zijn veiligheid zijn dienstwapen tevoorschijn. 

Desondanks bleef Koedemoesoe op hem afkomen, waardoor hij genoodzaakt was te schieten. De man werd daarbij geraakt in de buikstreek.

Bij aankomst van een ambulance, constateerde het ambulancepersoneel dat Edward Koedemoesoe geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. Het lichaam van de man is in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) door de politie ter obductie in beslag genomen.

Hangende het onderzoek is J.M. na overleg met het OM door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.