Bij een eenzijdige verkeersongeval in zaterdagochtend 3 december rond twee uur op de Kwattaweg heeft de 37-jarige inzittende van een auto Randy Valpoort het leven gelaten.

De politie van het bureau Kwatta kreeg omstreeks 02.00 zaterdag de melding van dit verkeersongeval en ging naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst van de agenten werd het slachtoffer, dat geen teken van leven meer vertoonde, in het voertuig aangetroffen. Een arts stelde officieel de dood van de man vast. Twee andere inzittenden zaten bekneld in de auto en werden met hulp van de brandweer uit hun benarde situatie bevrijd. 

De automobilist Sergio P. (29), die niet onder invloed van alcohol verkeerde, kwam met de schrik vrij en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De twee zwaar gewonden werden in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Volgens het voorlopig politieonderzoek reed de autobestuurder, met in zijn auto ook nog drie passagiers, over de Kwattaweg. Hij kwam vanuit de richting van de Derde Rijweg en reed richting het stadscentrum. Ter hoogte van het bedrijf Carline haalde de automobilist zijn voorrijder ter rechterzijde in. Bij die gelegenheid verloor P. de controle over de besturing van het voertuig. Hij raakte van de weg en belandde op de noordelijke berm, waar hij tegen een EBS-mast reed. Vervolgens slingerde de wagen en kwam tegen een andere EBS-mast aan. Het voertuig kwam vervolgens in het aangrenzend bos tot stilstand. 

Randy Valpoort was vrijwel op slag dood. De materiële schade aan het voertuig is aanzienlijk en is in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Valpoort door de politie ter obductie in beslag genomen. Het onderzoek van dit verkeersongeval is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.