PARAMARIBO, 22 sep – De aanpak van de misdaad krijgt een flinke duw in de rug, volgens minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het Korps Politie Suriname beschikt binnenkort over maar liefst vijf en tachtig brandnieuwe auto’s. In één keer. “Met de nieuwste technologische snufjes”, zei Belfort bij de levering van alvast een handjevol. Geen excuses meer dus voor half werk. Het lijkt wel déjà vu.

Het is niet de eerste keer dat direct een grote partij auto’s in één keer wordt aangekocht. En dat zo’n aankoop wordt aangekondigd als de sleutel tot zaligmakende veiligheid. Steeds weer is het aan het eind van een lange periode van mobiele armoede bij het korps. En ook nu weer is het aandringen op verantwoord omspringen met het materieel. “De politie heeft nu voertuigen. We willen niet binnenkort alweer horen dat er geen transport is”, zei Belfort.

Het is het levensverhaal van het korps, bij pieken en dalen beschikken over vervoer. Belfort en ook waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie raken niet uitgesproken over de aanwinst. Geen wonder ook na de zoveelste rogdroge periode. Een zuurpruim, hij die te midden van het feestgewoel het zal hebben over een plan. Een plan om af te rekenen met steeds weer die spiralen. En zo nooit meer te hoeven horen dat er ‘geen transport is.’

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.