De politie van Regio Paramaribo heeft op woensdag 11 september de 28-jarige recidivist Feliciano P. aangehouden voor het plegen van twee verschillende strafbare feiten.
Een benadeelde deed op dinsdag 10 september aangifte van oplichting tegen de verdachte Feliciano. Volgens verklaring van de benadeelde kwam hij op die dag de verdachte in de binnenstad tegen. De verdachte bood hem een nieuwe mobiele telefoon van het merk Samsung aan inruil voor zijn telefoon toestel. De benadeelde die een mobiele telefoon van het merk ‘Blu’ bij zich had, mocht dat toestel inruilen met bijbetaling van SRD 200. Nadat de benadeelde de transactie heeft gedaan, kreeg hij van Feliciano het toestel in plastiek gewikkeld. Dit toestel stopte de verdachte in de tas van de benadeelde. Achteraf bleek dat Feliciano hem een kapotte mobiele toestel had gegeven, zonder batterij. De benadeelde deed aangifte van oplichting.
Op woensdag 11 december kreeg de politie via het Command Center de melding dat Feliciano was gesignaleerd aan de Waterkant en deed de plek aan. De politie trof de aangever en de bekende verdachte Feliciano aan die het op een lopen zette bij het zien van de wetsdienaren. De achtervolging werd ingezet. Ondanks waarschuwingschoten ging de verdachte over een schutting een bosschage in. Na goed speurwerk kon Feliciano worden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de recidivist Feliciano ingesloten. Het toestel en dat geldbedrag zijn niet terug gevonden.
De politie heeft nog drie aangiften van benadeelden met dezelfde werkwijze en vermoedt dat Feliciano de verdachte is in deze zaken. Het onderzoek wordt voortgezet.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.